Resor: Kuba 2019

  • Plats: Havana/Santiago De Cuba
  • Avresa: 2019-02-27
  • Hemresa: 2019-03-11
  • Flygnivå: För nybörjare till XC piloter. Uppgradering möjlig kontakta Äventyrscenter
  • Pris: 16900
  • Priset inkluderar flyg från Landvetter, Arlanda, Kastrup eller Gardemoen lokala transporter, del i dubbelrum, frukost, svensk guide/instruktör. Enkelrum mot extra kostnad.

Skicka intresseanmälan »

Den här resan vänder sig till er som vill uppleva något mer än flygning. Kuba öppar sakta sina gränser och det gäller att besöka Kuba nu innan massturismen startar. Med på resan har vi en guide/skärmfygare som kan sin ö.

Om du vill åka på en resa där flygning är det viktigaste så är det inte en resa för dig. Då har Äventyrscenter andra resor som passar mycket bättre. Vi kommer givetvis att försöka flyga så mycket som möjligt när tillfälle ges. Vi kommer att flyga på 4 olika ställen. Santiago de Cuba, Bylon, St Clara och Jibiacoa.

Vi flyger till Havana och där bor vi första natten. Tidig torsdag morgon flyger vi till Santiago där vi bor i ”Casa Particular” som är fina familjära B&B. Här stannar vi och upptäcker omgivningarna i 4 dagar. Santiago är det område som har den bästa flygning på Cuba. Santiago är också väldigt väder säkert.

I Santiago finns även mycket att se och göra. Förmiddagarna ägnas oftast åt turistaktiviteter.

Resan går med buss upp mot Havana. Vi kommer att göra flera stop på vägen. Vi stannar bland annat 2 dagar i St Clara där Che Guevaras minnesplats finns. Revolutionskampen avslutades här 1958.

Vi besöker byn Vista Hermosa och får vara med om en fantastisk kväll med hel grillad gris. Runt om Santa Clara finna många fina flyg ställen.

Resan avslutas i Havana där vi kan både flyga och göra andra trevliga utflykter.

Den här resan passar även anhöriga som inte flyger.

Efter 11 härliga dagar på Kuba går flyget hem söndag kväll.

Först till kvarn! Klicka här för att boka »

Plats på kartan (använd musen eller reglaget för att flytta och zooma)